Haastattelu: Sami Saarelainen 0 108EDGE Motorsportin haastattelussa on Sami Saarelainen
Ginetta GT5 Challenge -sarjan kuljettaja. Mies etenee askel kerrallaan moottoriurheilun suurempiin ympyröihin, tavoitteena täys-ammattilaisuus.

Kuinka karting urasi sujui ?

-Itse näen kartingurani pitkänä ja menestyksekkäänä. Ensimmäisen kerran kokeilin kartingia 6-vuotiaana ja siitä se lähti. Kivuttiin vuosi vuodelta ylöspäin ja lopulta tutuiksi tulivat EM- ja MM-kisatkin. Sain matkan varrella mm. SM-hopeaa ja Pohjoismaiden X30-pronssia


Kuinka luontevaa oli valita pikkuformuloiden sijasta koppiautoluokka ?


-Formulat on jokaisen junnukuskin unelma. Ennen kun päätös koppiautoista tehtiin, olin testannutkin kolmen eri luokan formula-autoa. Mitään kiirrettä päätöksessä ei ollut, siksi ehdittiin laittaa realiteetit kohdilleen. Formuloiden hinnat varsinkin ensimmäisen portaan jälkeen ovat sellaisia, mihin meillä ei ikinä tulisi riittämään rahoitusta. Sen lisäksi GT-autot työllistävät ylivoimaisesti eniten ammattilaiskuljettajia, jollaiseksi pääseminen on tavoitteeni.


Miten päädyit kilpailemaan Englantilaiseen Ginetta GT5 Challenge -sarjaan ?

-Pitkään taustajoukkoihini kuulunut Vesa Lehtinen tunsi autovalmistajan ja sarjan, joten suositteli sitä meille. Olen ensimmäinen suomalainen, kuka on osallistunut sarjaan.

Minkälainen näkyvyys Ginetta GT5 Challenge sarjassa on Englannissa ?

-Englanti on autourheilun kotimaa, ja se näkyy. Viime vuonna meillä oli Thruxtonissa 50 000 katsojaa paikan päällä. Kiitos sen, että toimitaan tukisarjana sekä BTCC:lle että joinain viikonloppuina myös British GT:lle. Ja nuo BTCC viikonloput on valtavia. Ne televisioidaan valtavirtakanavalla ITV:llä livenä, jonka katsojat kisapäivän aikana on miljoonissa.

Kuinka vaikeaa on saada yhteistyökumppaneita taustalle ?

-Yhteistyökumppaneiden hankkiminen on kaikista haastavin asia tässä lajissa. Autourheilu on todella kallista, joka kysyy sponsoreilta pitkäjänteistä luottamusta. Meillä koko budjetti tulee sponsoreilta ja ollaan nähty aina paljon vaivaa niiden hankkimiseen. Tarvitsemme jonkin verran lisää yhteistyökumppaneita tänä vuonna. Meidän pitää saada potentiaaliset sponsorit ymmärtämään tuo lajin mainitsemani näkyvyys Britanniassa.

Kuinka kuntoharjoittelet kauden aikana ?

-Kuntosalitreenistä ja juoksemisesta se koostuu, kuten kauden ulkopuolellakin. Kauden aikana on tärkeä keskittyä siihen, että keho on levännyt kunnolla ennen ajopäivää. Kisaviikkojen jälkeen on pyrittävä myös rentoutumaan.


Minkälainen vaikutus Kymi Ringin tulemisella on suomalaiselle 
moottoriurheilulle ?

-Varmasti positiivinen. Sellaiset puitteet herättää mielenkiinnon moottoriurheiluun ihan toisella tavalla. Toivon, että saadaan sen myötä Suomessa kehitettyä sitä kulttuuria rata-ajon ympärille, on se sitten moottoripyörissä tai autoissa. Britit panostavat paljon ratojen ylläpitämiseen, jonka seurauksesta saadaan ajaa vanhoillakin radoilla moderneja kilpailuja ja puitteet vastaa edelleen tarpeita. Kymi tarvitsee siis paljon rahaa jatkossakin, ettei rata ole hyödytön viidentoista vuoden sisään.

Kiinnostaisiko Rallin ajaminen ?

-Kiinnostaa, varsinkin kun olen Jyväskylästä, mutta ei tällä hetkellä.

Mitä odotat tulevalta kaudelta ?
-Samanlaista loistavaa vauhtia kuin avauskisassa, mutta enemmän onnnistumisia. Askel kerrallaan.


Mikä on tulevaisuuden tähtäin moottoriurheilun saralla ? 
-Pyrin rata-autoilun ammattilaiseksi

Edellinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Best Moments From the Last Week That People Shared on Instagram 0 568

Proin eu purus eget purus venenatis placerat volutpat vitae nulla. Duis vel tempus orci. Proin commodo aliquet diam, at tempor justo. Suspendisse sit amet aliquam nisi. Vestibulum a elit ipsum. Morbi interdum metus eget diam suscipit, nec commodo sapien scelerisque. Integer urna leo, auctor ac enim at, ornare mattis nunc. Morbi finibus risus ut libero tincidunt faucibus.

Nullam eget nibh nibh. Phasellus eleifend magna vitae neque maximus, consectetur luctus nibh vestibulum. Quisque ornare ipsum nec auctor congue. Nunc ac elementum nisl. Aliquam non lectus non leo facilisis faucibus nec non ligula. Vivamus suscipit turpis risus, a hendrerit nibh sodales id. Cras tincidunt, leo et vulputate ornare, nisi sapien blandit justo, in congue justo nulla non ex mauris ultrices gravida.

Dare to dream big

If this doesn't put a smile on your face I don't know what will. 😄

A post shared by ChrisBurkard (@chrisburkard) on

In vestibulum, odio et vestibulum pharetra, ex est viverra elit, ac imperdiet ipsum est porta arcu. Suspendisse augue turpis, rutrum sit amet sapien eget, semper ultricies elit. Donec interdum nibh condimentum ante blandit tempor. Vivamus fringilla placerat lectus in efficitur. Vivamus viverra, augue a placerat commodo, nisi ligula congue turpis, imperdiet tempor magna mauris eget metus. In euismod ac libero eu lacinia.

Donec eget ante accumsan diam elementum condimentum a vitae magna. Integer tristique vestibulum nunc, eget maximus tellus. Praesent vitae malesuada velit. Etiam dapibus dolor in ligula mattis, ut luctus eros pulvinar.

Inspirational Quotes That Will Change the Way You Think 0 318

Proin eu purus eget purus venenatis placerat volutpat vitae nulla. Duis vel tempus orci. Proin commodo aliquet diam, at tempor justo. Suspendisse sit amet aliquam nisi. Vestibulum a elit ipsum. Morbi interdum metus eget diam suscipit, nec commodo sapien scelerisque. Integer urna leo, auctor ac enim at, ornare mattis nunc. Morbi finibus risus ut libero tincidunt faucibus.

The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched – they must be felt with the heart.

Donec pretium dapibus justo at fermentum. In nisi lorem, iaculis quis leo imperdiet, convallis mattis nunc. Nulla lobortis dui in ligula tempor volutpat. Praesent varius consectetur arcu ut aliquet. In pretium elit et tortor ultrices congue.

I can’t change the direction of the wind, but I can adjust my sails to always reach my destination.

Nulla ac hendrerit nulla. Vivamus facilisis, orci a rutrum faucibus, erat ipsum vehicula ipsum, faucibus finibus lectus ante nec orci. Fusce pharetra lobortis felis nec eleifend. Curabitur et nibh sem. Praesent consectetur tincidunt libero vel lacinia.

You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.

Quisque venenatis dignissim fermentum. Praesent convallis felis a tellus consectetur, ac mattis elit sodales. Fusce non diam lorem.

×
Hei!
Osallistu Whatsapp-raatiin ajosession kuluessa.

Parhaat viestit nostetaan EDGE LIVEn keskusteluihin.